ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ

Εις κάθε προσκυνητήν ας είναι

υψίστη η ευλογία και πλουσία η χάρις

της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Τριετές μνημόσυνο γ. Φωτίου Κερασιώτου

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, ετελέσθη τριετές μνημόσυνον στην Ι. Μονή Δαμάστας για τον μακαριστό γ. Φώτιο Κερασιώτη πνευματικόν της Μονής. 






Το μνημόσυνο ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μετά από Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν ιερείς και από την Αθήνα και αλλού. Εψαλλε βυζαντινή χορωδία υπό την Διεύθυνση του κ. Μιχαήλ Μελέτη, από τον Βόλο.






Ο γέροντας εκοιμήθη στις 30 Απριλίου 2013 και ετάφη κατόπιν επιθυμίας του στη Κερασιά του Αγίου Όρους, όπου κατά περιόδους διέμενε. Υπήρξε συνεχιστής και πνευματικό παιδί του  Αγίου Πορφυρίου. Επί πολλά χρόνια προσέφερε πνευματική βοήθεια σε πλήθος επισκεπτών και προσκυνητών που προσήρχοντο για εξομολόγηση στον Ιερό ναό Αγ. Νικολάου στα Καλίσια Πεντέλης. Επίσης μετέβαινε στην Ι.Μητρόπολη Αργολίδος όπου με την ευλογία του εκεί Μητροπολίτου ασκούσε το έργο του εξομολογητού.
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου το 1999 εγκαταστάθηκε ως εφημέριος και πνευματικός στην Ι. Μ. Δαμάστας όπου παρέμεινε έως την κοίμησή του.


περισσότερα :