ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ

Εις κάθε προσκυνητήν ας είναι

υψίστη η ευλογία και πλουσία η χάρις

της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ιερά Πανήγυρις

Με την παρουσία εντυπωσιακού πλήθους προσκυνητών, από τη Λαμία και τις γύρο περιοχές,  πραγματοποιήθηκε η Ιερά πανήγυρις  στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας για την Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
            Το απόγευμα  της Παρασκευής  7 Σεπτεμβρίου 2018, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, παρουσία Ιερέων της Μητροπόλεως μας, των  Αρχών του τόπου και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.
Έψαλλε η πολυμελής Βυζαντινή χορωδία Ιεροψαλτών, «Γερμανός ο Μελωδός», υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού αυτής και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ.
Παρέστησαν: ο Αντιπεριφερείαρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, Αξιωματικοί και άλλοι επίσημοι.
  Ακολούθησε αρτοκλασία στην εξωτερική αυλή του Μοναστηριού,  η διανομή του άρτου και η προσφορά κεράσματος σε όλους τους παρευρισκομένους.
Η Ιερά ακολουθία  μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τις βραδινές ώρες τελέσθηκε αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου.
Ανήμερα της Εορτής, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα  Μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός.
















Σχετικά και στην ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος