ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ

Εις κάθε προσκυνητήν ας είναι

υψίστη η ευλογία και πλουσία η χάρις

της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Χιόνια στο Μοναστήρι

Τρίτη  30 Δεκεμβρίου 2014
Σήμερα από το πρωΐ χιονίζει, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σε όλο τον νομό Φθιώτιδος.

Στο Δομοκό και περισσότερο στην περιοχή του Μπράλου η χιονόπτωση είναι συνεχής. Η πόλις της Λαμίας "ντύθηκε στα λευκά".

Εντυπωσιακό είναι το τοπίο στη περιοχή της Ι.Μονής Δαμάστας. Χιόνι παντού. Ο δρόμος προς το μοναστήρι έκλεισε. Αναμένεται εκχιονιστικό μηχάνημα για να ελευθερώσει την πρόσβαση προς το μοναστήρι. Κάποιοι προσκυνητές ανέβηκαν με τα πόδια, αφήνοντας το αυτοκίνητό τους πιο χαμηλά.

Στο δρόμο προς Μπράλο τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες αγωνίζονται να κρατήσουν ελεύθερη την κυκλοφορία. Τις βραδυνές ώρες, στα οχήματα που κινούνται στους δρόμους είναι υποχρεωτικές οι αλυσίδες, γιατί το χιόνι έχει παγώσει.

Τετάρτη  31 Δεκεμβρίου 2014
Η θερμοκρασία εξακολουθεί να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και σε αρκετές περιοχές είναι κάτω του μηδενός. Η χιονόπτωση έχει εξασθενήσει. Ο άνεμος είναι πολύ κρύος και το χιόνι σε πολλά μέρη έχει παγώσει. Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες. Το κρύο είναι τσουχτερό. Το χιόνι στο Μοναστήρι έφθασε τους 30 πόντους και η πρόσβαση σε αυτό είναι δύσκολη.


Πέμπτη  1  Ιανουαρίου  2015
Στη περιοχή του Μπράλου, τις πρωϊνες ώρες είχε έντονη χιονόπτωση, ωστόσο η κατάσταση αργότερα εξομαλύνθηκε και η κυκλοφορία προς Γραβιά γίνεται χωρίς αλυσίδες. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. 
Στο Μοναστήρι έφθασε εκχιονιστικό μηχάνημα - αλατιέρα. 
Έτσι ο δρόμος έχει ανοίξει. Παρασκευή  2 Ιανουαρίου 2015

Η ημέρα ξημέρωσε με χαμηλή θερμοκρασία ( -5 βαθμοί) και λίγα σύννεφα στον ουρανό. Οι ακτίνες του ήλιου δύσκολα λιώνουν το χιόνι. Σε κάποια σημεία του δρόμου (σκιερά) υπάρχει πάγος. Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί.

---------