ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ

Εις κάθε προσκυνητήν ας είναι

υψίστη η ευλογία και πλουσία η χάρις

της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου

Παρουσία πλήθους πιστών, και  με θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε  το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2014.

Την  Κυριακή, παραμονή της εορτής, ετελέσθη Θεία Λειτουργία  και το απόγευμα στις 6:30  Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός
Την Δευτέρα, ανήμερα της εορτής, με ιδιαίτερη λαμπρότητα  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ομίλησε στην  πανηγυρική  Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλε πολυμελής Βυζαντινή χορωδία υπό την Διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Παρέστησαν  επίσης αρχές του τόπου και  εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Προσκυνητές από την Φθιώτιδα και άλλα μέρη της Ελλάδος προσέρχονταν ακόμη και την επομένη της εορτής. Κάποιοι προτίμησαν να ανέβουν στο Μοναστήρι πεζοί περπατώντας κάμποσες ώρες. Αυτό είναι πλέον έθιμο !
Την όλη εορταστική ατμόσφαιρα συμπλήρωναν οι μικροπωλητές που είχαν καταλάβει τον χώρο έξω από το μοναστήρι.

Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και από τον τηλεοπτικό σταθμό «4Ε», συνεργείο του οποίου, ανήμερα της εορτής, παρευρέθηκε και βιντεοσκόπησε  την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.











Επισκεφθείτε  επίσης την  σελίδα της Ι.Μ.Φθιώτιδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: